Daniel Steen har en norsk far och en amerikansk mor och har växt upp i Norge, USA och Israel. Hans far är pastor och förkunnare och han har flera missionärer och predikanter i släkten. Daniel har gått en tvåårig bibelskola på Livets Ord 1993-95 och missionsskola 1998. Han har alltid burit på ett starkt missionsintresse som har tagit honom till ett antal olika länder för att predika, bland annat Pakistan, Thailand, Bangladesh, Indonesien, Egypten och Ukraina.

Hösten 1995 fick Daniel kallelsen från Gud att bli pastor och hösten 1998 upplevde han ett klart tilltal att arbeta som pastor i Sverige efter att ha fått en vision om en kommande väckelse i Sverige. Daniel var pastor i Agape Center i Katrineholm mellan 2004-2009. Daniel blev Församlingens Sions pastor 2009 då han tog över efter församlingens grundare Jan Danell.

1999 gifte sig Daniel med Emelie som är från Stockholm och som har sin bakgrund i Citykyrkan. Emelie har också haft ett stort hjärta för mission som har tagit henne till flera muslimska länder, bland annat Turkiet och Indonesien. Hon arbetar till vardags som narkossjuksköterska.

Daniel och Emelie har tre barn: Lucas, Julia och Louisa.

Lyssna på predikningar av Daniel på vår mediasida och läs hans inlägg på vår blogg.

Kommentering avstängd.