Flens Kristna Skola söker Rektor

Tillsvidaretjänst

FLENS KRISTNA SKOLA

Församlingen Sion startade Flens Kristna Skola 1994. Flens Kristna Skola är en friskola som vilar på en kristen grund och vi strävar efter att ge våra elever kunskap, trygghet och karaktär. Skolan drivs idag tillsammans med Fritidshemmet Arken och Förskolan Duvan i ett eget aktiebolag som är helägt av Församlingen Sion.

Skolan har idag ca 70 elever och undervisningen sker åldersintegrerat i F-1, 2-3, 4-5, 6-7 och 8-9. Idag har skolan 15 anställda plus elevhälsan. Skolan har egna lokaler i en vackert belägen byggnad kallad Åliden där även Förskolan Duvan finns. Fritidshemmet Arken ligger i annat hus i skolans närhet.

Tjänsten

REKTOR

Rektor har en central roll i genomförandet av det nationella utbildningsuppdraget. Som pedagogisk ledare för skolan och som chef för lärarna och övrig personal har rektor enligt läroplanerna det övergripande ansvaret för verksamheten. Utifrån dessa och med de förutsättningar som huvudmannen ger är det rektor, som tillsammans med lärarna, ska ge skolarbetet struktur och innehåll. Rektor är ansvarig för skolans resultat och för att uppföljning och utvärdering sker i förhållande till de nationella målen. Enligt skollagen ska rektor hålla sig förtrogen med det dagliga arbetet i skolan och särskilt verka för att utbildningen utvecklas.

Vi söker dig som har kunskap inom

  • Skoljuridik och myndighetsutövning
  • Mål- och resultatstyrning
  • Skolledarskap

Du ska vara utbildad rektor eller beredd att genomgå det statliga rektorsprogrammet. Du ska även ha en lärarexamen och flera års erfarenhet av att arbeta i grundskolan.

ANSÖKAN

Skicka ansökan tillsammans med meritförteckning och ett personligt brev.

Tillträde till tjänsten: Snarast

Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning på sex månader.

Vi tar emot ansökan via brev eller e-post:  till oledanielsteen@gmail.com personalansvarig

Adress

FLENS KRISTNA SKOLA
Box 18,  642 21 FLEN

 

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.